dinsdag 29 maart 2011

Macarons, zoete wondertjes!

Macarons zijn ronde schuimkoekjes gemaakt van gemalen amandelen, suiker en eiwit met een hart van boter, chocolade of vruchten en in alle kleuren te koop!
Als iets heel Frans is én chic is het dit snoepgoed wel. Wat ik niet wist is dat ze sinds de 16e eeuw al worden gemaakt in Frankrijk. Ik trakteer mezelf er een enkele keer op en vind ze goddelijk! Ze zijn zacht en knapperig tegelijk, jong en oud houdt ervan, het is bovendien een licht hapje en zelfs glutenvrij voor wie dat nodig is! De kleuren zijn prachtig en soms onwaarschijnlijk voor een koekje, bijvoorbeeld groen-blauw of diep-paars!! Zoete wondertjes zijn het.

Ik heb nu een kookboekje gekregen van 'dochter-kok' om ze zelf te gaan maken.
Een heel procédé weliswaar - als ik dat zo lees - maar een uitdaging die ik graag aan wil gaan in mijn mooie nieuwe keuken. Op dit moment is het al leuk om te lezen dat het eten van amandelen zo heilzaam is. Ze verdienen een ereplaats in ons menu vanwege hun bescherming tegen hart- en vaatziekten, osteoporose en hun strijd tegen het slechte cholesterol...
Dus niks mis met het eten van dit koekje, niet? En teveel ervan lukt niet want ze zijn peperduur!

1 opmerking: