Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 12 juli 2014

Zangweek 2014!

Afgelopen week hebben we gasten verzorgd die hier o.l.v. Jan van Zelm een zangweek volgden. Het was het vierde jaar dat we deze week organiseerden en het was opnieuw een groot succes, gezien het plezier dat we zagen en alle reacties die we kregen. Sommige deelnemers waren hier voor de derde keer! Ook voor ons wederom een heel fijne week, met overal gezang om ons heen. Stel je voor: Ik haal de haricots vertsboontjes af en hoor ondertussen een duet uit de Stabat mater van Pergolesi oefenen. Daarna een lied uit the beauty and the beast, vervolgens een uilen - en mierenlied uit een kinderopera... Zwaar & luchtig, vrolijk en feestelijk, alles door elkaar.
Daarna doe ik een afwasje en wordt gefêteerd op een heel mooi lied van Purcell (two daughters of an aged stream) gezongen door vier vrouwen. Gaandeweg de week hoor ik de verfijningen komen, een lied vloeiender worden of aan kracht winnen. Enfin, aan het einde van de dag gaan we met zijn allen aan tafel... Dan zijn de worstelingen even voorbij en wordt er weer bijgetankt (letterlijk en figuurlijk) en de progressie gevierd. In het programma is er 's morgens ensemble-zingen en doen zij allerlei oefeningen, 's middags zijn er individuele lessen die echter door iedereen kunnen worden bijgewoond, het masterclassprincipe dus.
Ton en ik merken dat er echt hard gewerkt wordt, zelfs in de woonkamer en op de kamers boven wordt geoefend... Wat een gemotiveerd gezelschap! Ook draait de sauna volop mee, vaak wordt er een bad genomen zo aan het eind van de middag.
Uiteindelijk resulteert dit alles in een besloten concert op de laatste avond (Ja, voor ons en eventuele partners die zijn meegekomen, heel chic) waarbij alles bij elkaar komt... de vreugde van het samen 'beter worden', de voldaanheid over de gemaakte vorderingen.
Gisteravond was er tot slot champagne en een vreugdevuur in de tuin om deze week met elkaar af te sluiten. Zoals gewoonlijk neuriën Ton ik tijdens het schoonmaken vandaag allerlei melodieën die deze week zijn langsgekomen. Zo zeggen wij adieu tegen deze meer dan prachtige week...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten