Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 2 december 2012

Brocante in Bellavilliers!

Vandaag was het winterbrocante in eigen dorp! Weken geleden kregen we een formulier in de bus met de vraag of we kleine meubels, serviesgoed, boeken e.d. wilden inbrengen voor deze december-rommelmarkt. De opbrengst hiervan komt ten goede Le comité de la sauvegarde du Patrimoine (comité tot behoud van het erfgoed). Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat er weer een kerkraam vernieuwd kan worden.
Afgelopen vrijdag hebben we onze spulletjes ingebracht, vaak miskopen van weer andere rommelmarkten, maar ook spullen die we gewoon over hebben. O.a. beeldscherm, salontafel, bijzettafeltjes, kinderstoel e.d.
Vanmiddag gingen we er dus heen...


Onze Salle de Fêtes waar de brocante plaats vindt
Chantal & Chantal van het Comité
(de rechter Chantal is mijn Franse vriendin)
Prulletjes
gratis zelfgebakken koekjes...

Sinds vanochtend 10 uur loopt het al storm. Naar verluidt stonden de professionele opkopers in hun auto's er zelfs al vanaf 7.00 uur om eventuele waardevolle spullen op te sporen en direct aan te kopen (zoals op iedere rommelmarkt hier). 
Zelf heb ik een glazen rijstrand-bakvorm gekocht, een peper & zoutstelletje ( nooit weg ;-), plastic bakjes, een foeilelijke suikerpot en een reiswekkertje. Dit alles om de pot te spekken voor de kerk. De suikerpot gaat direct de vuilnisbak in, maar ik kreeg hem bij de plastic bakjes, vandaar. Le  vin chaud (glühwein) was heerlijk, de zelfgebakken koekjes ook en les Hollandais hebben hun inburgeringsopdracht dit weekend weer naar behoren vervuld...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten