Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

donderdag 7 april 2011

Au marché!

Vandaag, marktdag in Bellême, ons buurdorp. Op de weg erheen reden we door de koolzaadvelden, prachtig! Het is al een paar dagen echt zomers hier dus zijn de velden met de dag citroengeler. Het marktje beslaat hooguit 15 kramen en is ons vaste adresje voor eieren en kaas van de boerderij en heerlijke groenten en... op dit moment natuurlijk plantjes voor in de groentetuin! Die kleine plantjes noemen ze overigens groentebonbons. Gek woord.Vaste prik is een koffie op het terras van het plaatselijk café. We zijn ongeveer de enigen met koffie want de Fransen zitten omstreeks die tijd reeds aan hun petit blanc...(kleintje witte wijn).
Heb in het begin ooit wel eens geprobeerd in dat eet/drinktempo mee te gaan, maar kwam dan verder tot niets meer. Die eerste petit blanc is leuk en stoer om 10.30 u (ik dan om 11.30 u), maar verder stelde mijn dag niet veel meer voor. Opgeblazen, moe, kwam tot niets meer...daar moet je mee opgegroeid zijn.
Dus genoten we vanmorgen van koffie, met trots kijkend naar de mand vol heerlijke dingen, plus geraniums en bietenplantjes. Een goede buit vandaag!Nog trotser ben ik dat alles ook weer verwerkt is, bietenplantjes staan in de moestuinbak, geraniums voor het raam (géén tijd om erachter te zitten ;-) en de lunchsalade met boerencamembert en aardbeien is reeds genuttigd, hmmm

Recept:
groene sla, aardbeien, boerencamembert, dressing en balsamicoglaze...
Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten