zaterdag 20 april 2013

Vervolg kookweek...


Na een rustdag op woensdag - voor het  eerst dit jaar en goed bevallen! - zijn we donderdag en vrijdag echt op hoger culinair niveau voortgegaan!
Huisgerookte zalm, zelfgemaakt ijs, allerlei heerlijke voor - en bijgerechten en tot slot op vrijdag een heuse Beef Wellington. Je begrijpt, hier natuurlijk Boeuf en croûte geheten!
Maar ook tijd om lekker in het zonnetje te zitten, natuurlijk!

Werkoverleg... wie gaat wat maken??

Boeuf en croûte (ossenhaas met rauwe ham en duxelles
van champignons in bladerdeeg) hier mét schoorsteentje
van alufolie bovenin!

Clafoutis-dessert met verse frambozen

De laatste hand aan het diner van donderdag.
Echtgenoot Ton begeleidt de diners elke dag met mooie wijnen
waar hij dan ook herkomst en wetenswaardigheden bij vertelt...

Huisgerookte zalm met beurre blancsaus

Na een excursie naar de Livarotkaasfabriek op donderdagochtend
wilden we 'smiddags meteen Camembertkoekjes maken,
volgens hun recept

Moeder Gerrie en dochter Paula druk aan de kook samen!

Zelfgemaakt nougat-ijs met Frambozencoulis

Een waar succes: salade met gepocheerde peer,
Roquefort en noten


Tot slot, lieve cursisten, heel hartelijk dank voor deze week vol gezelligheid, samenwerking, al jullie zorg voor de gerechten, voor de afwas, voor de materialen waar jullie mee werkten...
Hopelijk heeft het veel inspiratie geboden om thuis zelf mee aan de slag te gaan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten