Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 7 april 2013

Met blijdschap...

Ja, die strekking heeft het zo ongeveer... met blijdschap geven we kennis van het voortleven van ons bijenvolk, hieperdepiep!
We hadden er weinig vertrouwen meer in met die koude-aanvallen van de afgelopen maand. Steeds kwamen er bijen uit de kast en hup... was er weer vorst, tot we er geen meer zagen.
Vandaag zagen we eindelijk weer een kluitje bijtjes, maar nu met stuifmeel aan hun pootjes, dus dat betekent dat er in de kast gevoederd moet worden... nieuw broed... dus nieuwe bijen! We zijn op zijn minst hoopvol gestemd. 
Twee weken geleden heeft Ton ze nog bijgevoerd met suiker, maar hij had geen enkele hoop meer... des te groter is de blijdschap hier!
Op dit moment bloeien er ook al veel bloemen (wel of geen zon, de sleutelbloemen staan er!) en is er dus ook voldoende stuifmeel om binnen te halen. Dat is het gele klompje op de bovenste foto...
Ook hier is de verwachting dat het over een week 18 graden zal zijn, ik hoop het van harte. Bij het werken in de tuin zagen we al de knoppen in de fruitbomen die als het ware staan te wachten op de eerste echt zonnige dag. Ik denk dat dan in één dag alle bloesem uitkomt. Als een ware paparazzo zal ik in mijn tuin liggen om dat vast te leggen, reken maar!


Nu het zonnetje nog...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten