Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 5 augustus 2012

Brocante en luieren...

Sinds weken bezochten we weer een brocantemarkt, dé zondagse activiteit van de fransen. We hebben daar een gidsje voor en zagen dat het vandaag in St. Julien was, 15 km bij ons vandaan. Lekker rondslenteren... natuurlijk veel kraampjes met afschuwelijk veel plastic troep waar garages mee vol staan...maar ook pareltjes ertussen met prachtig serviesgoed, antieke meubels en leuke franse hebbedingetjes. Om me heen vaak de woorden van een heuglijk weerzien tussen mensen... Daar zijn deze marktjes ook voor! 
Ik kon het niet laten een foto te maken van alle schoen-miskopen van deze mevrouw...en zo keurig geordend op het kleedje op de grond. Aandoenlijk!
We keerden huiswaarts met een geslaagde buit: een mooie, oude salontafel voor in de gîte, tweedehandsboeken over tuinieren, een set nieuwe kruiskopschroevendraaiers voor mijn ega en een schattig fotolijstje voor op mijn bureau.
Op weg naar huis kwamen we een nog onbekend restaurantje tegen waar we zijn gaan lunchen... met recht een ontspannen zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten