Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 12 december 2015

Kachel 2

Dag 3,4 en 5 van het kachelproject hebben jullie dus nog tegoed van ons!
Op het voegen na van het tegelplateau is de plek klaar. De kachel kan arriveren, maar wanneer... tsja, dat is nog de vraag? Komende week is afgesproken, on verra. Nu we onze luie stoelen op de eetkamerplek hebben staan kunnen we het vanaf een afstand goed bekijken. Na het vreselijke infresen van een elektra-leiding konden we de plastic anti-stoftent opruimen en hebben we dus weer goed zicht op onze 'bouwlocatie', eerste rang, zeg maar.
Bij het maken van het tegelplateau moesten we tegelijkertijd een aantal belangrijke beslissingen nemen (waarbij we advies kregen); 
1. waar de kachel precies geplaatst moet worden (midden op het tegelplateau namelijk én ook verband houdend met het schoorsteengat, maar dat is ruim. 
2. vervolgens waar we precies de toekomstige vensters willen hebben en hoe groot, want de kachel er middenin vinden we het mooiste...
Dat vereiste eerst degelijk reken - én besluitwerk, en ons vervolgens ook aan die besluiten houden! Ik moet toegeven dat ik meer hecht aan voortschrijdend inzicht, maar in een verbouwing kan dat in een zooitje ontaarden. Op muur en vloer hebben we nu alles definitief uitgetekend... zo gaat het er dus uitzien. Toen we het echt helemaal eens waren konden we rustig à deux gaan tegelen. 


Het puin gaat naar de buurvrouw voor het
ophogen van doorgangen bij weides


Vloertje van cement om te egaliseren
voor onder het tegelplateau

Onze terres cuites (handgebakken tegels) die
we op de zolder van de stal vonden.
Zie ook de ingefreesde leiding!
Die Ton van mij kan alles...Geen opmerkingen:

Een reactie posten