Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

donderdag 31 december 2015

Bon réveillon de Saint-Sylvestre!

Vanavond Oudejaarsavond... elke dag hebben we hier een andere heilige, vandaag Saint Sylvestre. 
In de oven staat een rijke tulband te garen om samen met vrienden op te peuzelen. Weer eens wat anders dan oliebollen. Het is heel zonnig weer, heerlijk om naar buiten te gaan met Foppe en 7 graden, een lekker frisje in de zon!
De Fransen gaan vanavond, net zoals op Kerstavond, met elkaar aan tafel. Op oudejaarsavond is dat vaak met vrienden in tegenstelling tot kerstavond die doorgaans met familie wordt doorgebracht. Mijn Franse vriendin vertelde me gisteren dat ze bij hun vanavond midden op tafel ook een mand met pakjes hebben. Iedere gast neemt een klein cadeautje mee, voor een man of een vrouw (dat zal vast geloot worden). Tijdens de maaltijd van een aantal gangen, vanaf 21.00 tot de overgang naar het nieuwe jaar, kan er steeds een cadeautje worden gepakt. Sympa, niet?
In de supermarkt ontwaarde ik afgelopen week steeds meer stapels mandjes/manden met oesters, krabben en kreeften. Ja, vis staat zeker op het menu vanavond bij de meesten!
Bij ons in de woonkamer staat alles weer zoals vanouds, nu alleen om de heerlijk snorrende kachel heen. Wat een goede aankoop!
Ik kijk terug op een mooi jaar en ga vol vertrouwen, plezier een prettige nieuwsgierigheid over wat komen gaat het nieuwe in. Allemaal een fijne jaarwisseling gewenst!De Helleborus bloeit weer prachtig
(evenals de ribes, maar dat is een beetje raar...)

Naar Oud-Hollands recept, dat dan weer wel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten