Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 11 augustus 2013

Sneller internet!

Via franse kennissen hoorden we van de mogelijkheid om gebruik te maken van een andere, snellere satelliet. Afgelopen zomer hebben we ervaren dat steeds meer gasten smartphones gebruiken en dat alles bij elkaar vraagt veel meer giga per maand. Op het platteland is het onmogelijk limietloze abonnementen te hebben, om van snelheid maar niet te spreken, dus was het zoeken geblazen naar een andere oplossing hiervoor.
In het dorpshuis in Join de Blavou, een dorpje verderop, konden we kennismaken met de mogelijkheden van de nieuwe provider en de snelheid en het bereik zelf uitproberen. Natuurlijk gedaan en jawel hoor, sneller en veel meer 'gieg' per maand. We zouden dan wel over moeten naar die andere provider, iets wat we in NL al moeilijk vonden, laat staan dit hier te regelen met alle franse correspondentie vandien. Na veel technische telefoontjes kwam Ton erachter dat onze eigen provider dit eigenlijk ook aanbood en was de keuze snel gemaakt. Idioot genoeg moesten we ons per post! afmelden voor het ene abonnement en per post aanmelden voor het nieuwe en dat voor een digitaal bedrijf. Enfin, een kleine week later arriveerde twee grote pakken, eentje met parabool, de andere met allerlei kastjes en telefoonapparatuur. Dat is een van de lievelingskarweitjes van Ton; ingewikkelde zaken in elkaar zetten. Dat zijn ook een soort van franse lessen, gebruiksaanwijzingen lezen etc.
De volgende dag heeft hij de parabool in elkaar en op het huis geplaatst en proberen af te stellen op 169 graden precies, wat niet lukte, ook na twee uur niet. Frusterend!
Gelukkig bood het bedrijf de mogelijkheid de volgende dag al te komen helpen en deze meneer klaarde de klus heel snel met behulp van speciale apparatuur.
Toen zelf nog iets verder inregelen en we konden weer op het net, met... ja, let wel!!! niet 1 MB per seconde maar 20!! En per maand 30 giga i.p.v. 5.
We kunnen ons geluk niet op, wat een snelheid! Lang leve de nieuwe satelliet en ook dank aan de Europese subsidies die maken dat mensen op het franse platteland - die geen gebruik kunnen maken van ADSL - toch snel internet hebben. Dus als jullie je nog afvragen waar al die subsidiegelden heen gaan, ... o.a. naar ons! Dat is lekker concreet, toch? Ook kunnen we nu gratis bellen naar NL en franse televisiezenders ontvangen. Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar deze verbindingen zijn heel essentieel voor ons. Weer een belangrijke klus geklaard van onze lijst!De tweede parabool (NLtelevisie) kan weg,
we kunnen nu alles ontvangen met de nieuwe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten