Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 24 augustus 2013

Laatste schilderweek!

Het is alweer voorbij, ons gastenseizoen 2013 op La Sauvagère! De finale vormde de schilderweek van Bart van der Bom afgelopen week. Eind augustus al en we hebben genoten van een prachtige zomerweek, waarbij ook de avonden nog zacht waren, soms wel tot middernacht op het terras... zalig!
Het was een week met volop schilderezels in de tuin, lange tafels (want veel gasten), veel mooie kleurrijke creaties en veel enthousiasme en gedrevenheid van iedereen. De opeenvolgende cursusdagen stonden in het teken van verschillende schilders: Monet, Krabbé, Matisse. Dat had de cursisten overigens van tevoren al erg geïnspireerd... Bovendien vraagt het van je dat je uit je schilder-comfort-zone treedt en voor sommigen voelde het als op een 'kinderlijke' manier gaan schilderen wat je ziet in het landschap of tuin. Met dát op je doek kun je weer verder bouwen op je eigen manier, écht een uitdaging! Dat 'zoeken' van de cursisten om me heen, inspireerde mij op mijn beurt weer tot het maken van veel zuiderse gerechten en vooral uitproberen van nieuwe gerechtjes. Een soort kruisbestuiving dus...
Vanmorgen is aan al die gezelligheid helaas een eind gekomen en is iedereen weer huiswaarts gegaan. Dat betekent dat het grote huis nu weer voor ons is met al zijn vertrekken. En dat is ook weer een fijn vooruitzicht en in ieder geval verzachtend voor het afscheid van dit stuk van deze mooie, heerlijke zomer!
Hieronder een kleine impressie:

Dichtbij je onderwerp... en het licht wat er op valt.
Mijn prachtige hortensia's vereeuwigd!

Even afwezig voor een ijsco!

De stallen, door iedere cursist steeds
weer op eigen wijze verbeeldt, zo leuk!

Lang tafelen, fijne gesprekken, plezier, schilderervaringen
uitwisselen...

Lekker met de billen op de grond onze
artisjokken op doek vastleggen

Ons schildergezelschap...

Vrije impressie van het landschap rondom la Perrière,
het kunstenaarsdorp 6 km bij ons vandaan.

Vrije impressie à la Matisse van onze doorgang
op de bovenetage, erg leuk!

Hartige milles crêpes, vrije impressie
op 'laagjes-gebak'

Tomaten-courgette-ricottataart voor de lunch in wording
en samosa's met kruidenfetavulling voor bij de
gazpacho 's avonds
Geen opmerkingen:

Een reactie posten