Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

maandag 7 mei 2012

Bijenstal klaar!

Na weken van voorbereiding is het dan zover... de bijenkasten zijn in elkaar gezet. Er is een goede plek gezocht m.b.t. wind - en aanvliegrichting, kou-warmte en er is een beun/bank getimmerd waar ze stevig op kunnen staan. Deze bank is weer gemaakt van de oude trap in de gîte, een mooi tweede leven! De (honing)raten die in de kast hangen zijn vastgemaakt aan de ramen met was, wat nog rest is een volk... Dat is besteld bij de bijenvereniging, maar dat is niet zo bestelbaar als we denken, dus afwachten of er eentje zak komen en wanneer. Toen de kasten eventjes in vol ormaat in de tuin stonden, kwam er een solitair bijtje (zoals dat heet, dus geen lid van een volk) meteen druk snuffelen en het invlieggat verkennen, heel grappig! Het bijen c.q. honingavontuur is hier dus begonnen, wéér een stap dichter bij zelfvoorzienend zijn!4 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik kom gauw ter plekke bewonderen en ben erg benieuwd naar alle bijenverhalen en -kennis (want wil ook graag bijen en vooral honing natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Eveline,
   Hoorde gisteren van onze webmaster ;-) dat reacties beantwoorden leuk is...Sorry dat ik dat niet eerder deed, had van mijn dochters begrepen dat dat niet gangbaar is...
   Met de bijen is het één groot avontuur hier, ze zitten overal maar niet in een kast!! Maar oefening baart kunst... Ton probeert ze de schoorsteen uit te roken, nu zitten ze als kluit weer bovenop. laten we zeggen dat dat stap 1 is...In de andere haard ben ik driftig aan het stoken, veel te bang dat ze anders daarin gaan. Ze houden ons lekker bezig en vooralsnog geen honing!!

   Verwijderen
 2. Waarom is er één kleine kast ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Johan,
  De kleine kast is voor een nieuw jong en klein volk wat nog niet zo sterk is en wat zo de winter in moet gaan. Dan hebben ze minder ruimte met elkaar warm te houden en een grotere kans te overleven, zegt de bijenmaster hier...

  BeantwoordenVerwijderen