Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 25 februari 2012

Krokettendag!

Onze dochter is hier deze week en is samen met een vriendin gekomen. Zij brachten heel veel breiwerkjes mee... gezellig! Ook namen ze het kookboek van Cees Holtkamp mee, volgens velen de beste banketbakker uit Amsterdam, om hieruit deze week te gaan bakken en kokkerellen. Vandaar dat we deze zaterdag hebben uitgeroepen tot Krokettendag. Op het menu staan kalfskroketten en kaaskroketten. De bouillons hiervoor zijn gisteren al getrokken en vanochtend hebben we de ragouts hiermee gemaakt. Nu staan deze weer af te koelen en straks gaan we daar kroketten van rollen, ze paneren door fijn zelfgemaakt paneermeel, dan nog een keertje door grof paneermeel en uiteindelijk frituren. Een blog dus over een héérlijk Nederlands produkt (vooral fait à la maison) wat hier niet te krijgen is alhoewel het een Franse naam draagt! Vermoedelijk komt de 'croquet'  oorspronkelijk wel uit Frankrijk. Een eerste recept werd aangetroffen in 1705 in Le cuisinier royal et bourgeois, van François Massialot, de kok van Lodewijk XIV. Deze had de vorm van een ei! 





Een heel werkje, helemaal huisgemaakt,  maar het resultaat was fantastisch!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen