Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

vrijdag 19 augustus 2011

Slot open atelierweek

Vandaag hebben we de open-atelierweek afgesloten. Met zijn drieën (twee deelnemers en ik) hebben we binnen en buiten heerlijk veel geschilderd in een heel ontspannen sfeer.  Geen les maar experimenteren, van elkaar leren, elkaar inspireren én alle tijd hebben voor een schilderij opbouwen...
Kopje koffie en glaasje wijn op zijn tijd, kortom een zalige week!
Net zoals in de andere schilderweken hebben we vanmiddag 'formeel' onze producten van afgelopen week bij elkaar gehangen, nadat we de week doorgesproken hadden in de Salon du Thé in La Perrière (kunstenaarsdorp 6 km van ons vandaan) onder het genot van een koele fles Cider. Ja-ja, noodzakelijk zo'n bespreking ;-)

Omdat ik de anderen deze week gaandeweg heb kunnen laten zien hoe je met de techniek doorschuren en glacis aanbrengen een schilderij laag over laag opbouwt, heb ik besloten rondom deze techniek volgend jaar zelf een schilderweek te organiseren. Verrassend dat dit werkenderwijs ontstond en fijn dat ik dat meteen heb kunnen toetsen aan de deelnemers, want ervaren, eerlijk, creatief  en kritisch waren ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten