Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

vrijdag 28 november 2014

Frankrijk, stoutste jongetje van de klas...

Blog nummer 400:
Hoor ik nét in het NOSjournaal: Frankrijk krijgt nog 3 maanden extra de tijd om zijn financiële zaken op orde te brengen voordat de Europese Commissie zijn definitieve  oordeel velt. Vooral om de economie niet extra te treffen. Wat wil je, de decembermaand brengt miljarden in kas hier... De Fransen gaan werkelijk los met Kerstmis.
Koopzondagen gaan er komen... Eindelijk! "We liggen hier minstens twintig jaar achterop" zeggen ook onze Franse vrienden. Dus asjeblieft... Lief Frankrijk wordt wat mondialer. Recent voorbeeld van vandaag...
11.00 afspraak bij de bank, Credit Agricole. Laten ze je rustig tot half 12 zitten. Kwart over elf gaven we een seintje aan het uiterst aimabele blonde boegbeeld Christelle ... hoelang nog? Deux minutes, madame...
Nog een stief kwartiertje. Daarna een uur gesproken (half uur in sluitingstijd, lichten reeds uit) over een spaarrekening openen, een extra bankpas, of we toegang kunnen krijgen tot internetbankieren (asjeblieft) en een aanvraag voor een offerte voor een aanvullende ziektekostenverzekering. Er zijn - hou je vast - 63 formulieren geprint, waarvan 11 ter ondertekening en parafering. Daar zit de offerte nog heus niet bij, die komt per email. Grommend, ook de bankmedewerker, al die papieren! "Maar voor een goede zaak, om meer papieren rompslomp te voorkomen" Huh?
De bankmedewerker, Frans/Algerijn, om en nabij 28 jaar, vlot gekleed, deed erg zijn best om Europees over te komen naar ons, maar vroeg ons tegelijkertijd de Engelse teksten te vertalen die op zijn PC verschenen, waar wij gedrieën naar staarden omdat het loaden maar eindeloos duurde... Wij waren dus wel verheugd om te zien dat zij dus wel Engels moeten gaan leren om mee te komen in de stroom... Het gaf me een dubbel gevoel, hun wél willen maar niet kunnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten