Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 3 juni 2012

Keukenkunst...

Al tafelend kwamen tijdens de afgelopen schilderweek volop ideeën omhoog om het concept schilderweek & culinair eten te verbinden...Hiervoor loop ik erg warm omdat het mijn beide passies combineert! Voor 2013 staat dus zeker een week op stapel waarin je zowel kunt komen (leren) koken en (leren) schilderen.
Ik stel me daarbij voor dat we op de markt eerst samen 'mooi, lekker en schilderbaar' eten uitzoeken bv. artisjok/aubergine/fruit en een paar deelnemers afwisselend in het atelier eten/serviesgoed schilderen, ook met behulp van gedessineerd papier (behang). Hoe naïever, hoe slechter perspectief, hoe leuker! Denk dus niet dat je moet kunnen schilderen, beginners kunnen dit vaak veel beter! Terwijl enkelen schilderen, volgen de anderen een kookworkshop en bereiden we samen een heerlijk diner voor ons allen!


Omdat mijn handen natuurlijk jeukten toen ik de deelnemers deze week zo heerlijk zag schilderen, begon ik zatermiddag aan een soort van keukenschilderij, om mijn gevoel van inspiratie hierover vorm te geven. Dit is het geworden van mijn eigen verzameling brocante-servies, met als ondergrond ruitjesbehang en een afgedrukte rand eromheen van bloemtjesbehang. Daarin schilderde ik de afbeelding...erg van genoten!
  La peinture c'est de la cuisine, ça se mange des yeux
(Claire Duval)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Elly en Ton.

  Een heel leuk en goed schilderij en wat een leuke combinatie leren schilderen en leren koken.
  Ik wil jullie nogmaals enorm bedanken voor jullie fantastische gastvrouw en gastheerschap tijdens de schilderweek van afgelopen week.

  Tot volgend jaar.

  Vriendelijke groeten van Bart van der Bom

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Bart,
   Dank voor je mooie compliment! We kijken ook terug op een geweldige week met jou en de deelnemers en zien je heel graag terug in 2013, groet Elly

   Verwijderen
 2. Ha Elly,
  Wat ziet dat er leuk uit zeg...wat een goed idee: koken en schilderen..Hoop dat ik volgend jaar wel kan komen met een groep!!!
  hartelijke groet, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anneke,
   Wat leuk dat je zo enthousiast reageert op ons nieuwe idee! En ja, wij hopen ook dat je volgend jaar écht met een groep schilders komt op La Sauvagère, bienvenue!
   Groet, Elly

   Verwijderen
 3. Wat mooi geworden! & leuk, die inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Eveline. Ben een beetje verrast door alle enthousiaste reacties, superleuk!Ben aan het tweede keukenschilderij begonnen, als andere helft van een tweeluik.
   Groet, Elly

   Verwijderen