vrijdag 13 januari 2012

Pasta, pasta...

Na het klussen hadden we vandaag zin om eens helemaal zelf pasta te maken met natuurlijk ook een bolognaisesaus fait à la maison...

500 gr meel met 5 eieren vanuit een kuiltje tot
een deeg vormen (geen zout)
Zo gezegd zo gedaan...bijgaand een foto-impressie en het recept. Wel een werkje maar met een verrukkelluk resultaat!

kneden, kneden, kneden, 20 minuten....
Uitrollen door de pastamachine

Fettucini maken met de pastamachine en
uurtje laten drogen

mooi gedroogd...
samen met Leontine lol om pastapony...


De echte bolognaisesaus maak je met een basis van ui, wortel en bleekselderij in julienne gesneden, vervolgens rul gebakken gehakt toevoegen, knoflook, laurierblad, peperoncino, oregano, flinke beker rode wijn, 2 blikjes tomatenpuree, zout en bouillonblokje zeker uurtje laten pruttelen... 
 
                                                   Bonne appetit, pasta Bolognaise...








Geen opmerkingen:

Een reactie posten