Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 1 januari 2011

Het prille begin...

Beste allemaal,
Allereerst wens ik iedereen een heel gezond en gelukkig Nieuwjaar! Zo'n dag van met je ene been nog in 2010 (o.a. de afwas en de laatste oliebollen) en alvast een prille stap in 2011, de start van mijn blog. Maar ook een ontspannen gevoel, zo'n onbeschreven jaar in het vooruitzicht. Nog redelijk vormloos, afgezien van ons programma voor dit seizoen.
Waarom een blog, vraag je je misschien af? De afgelopen tijd vroegen veel mensen aan mij hoe het mij vergaat op la Sauvagère, nu ik er steeds meer tijd doorbreng.  Dat laat ik graag weten! De tweede reden is dat het me leuk lijkt een soort dagboek van ons leven hier bij te houden. Het verschilt zo van ons werkend leven in Nederland! Bijvoorbeeld het meer bewust zijn van de seizoenen.
Een laatste doel met mijn blog is dan ook om al schrijvend het ritme van de seizoenen te volgen. Jaap Voigt heeft hier een mooi boek over geschreven (Leven & werken in het ritme van de seizoenen), waarin hij de ritmes in de natuur  naast onze ritmes als mens zet. Dat spreekt me erg aan. Wat hij in het bijzonder over deze tijd zegt is: tijd van de winterslaap, waarin - diep in de aarde - de energie wordt opgebouwd zodat het leven daar straks als vanzelf in kan terugkeren. Voor ons mensen geldt: ook een periode waarin je kunt zorgen voor voldoende tijd en rust, zodat onze energie kan toenemen voor actie in het voorjaar. Niet teveel doen dus, niet meteen al veel plannetjes maken. 
Na alle heerlijke gezelligheid en samen-zijn met anderen in de Kersttijd betekent dat voor mij : meer tijd met mezelf doorbrengen voor rust en afronding van mijn afgelopen jaar. Lijkt me een prima doel voor de komende dagen! Vandaag doe ik dat nog met een staartje champagne...Gezondheid!

1 opmerking:

  1. Ha Elly, Wat een leuk plan, deze blog! Ik ben benieuwd naar jou/jullie belevenissen. En je hebt gelijk over dit seizoen, wij zijn ook aan een winterslaap bezig. De stoofpeertjes pruttelen al 2 uur in de rode port en we gaan vanavond lekker een film kijken, waar ik Johan al lang over heb verteld: 'the gods must be crazy'. Over een colaflesje dat uit een vliegtuig wordt gegooid en bij een familie bosjesmannen in Botswana terecht komt, die nog nooit zoiets raars hebben gezien.
    grtjs, Eveline

    BeantwoordenVerwijderen