Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 3 mei 2015

Jammer, einde klusweek...

Wat gaat zo'n week toch donders snel... 
Jammer, vanwege alle gezelligheid hier en het vele werk wat zich in zo'n snel tempo voltrekt en nu dus niet meer. Ze beginnen, je kijkt, er zitten nog geen balken in, je komt terug om te zeggen dat er koffie is en er zitten 8 balken in!
Razende Roelands waren het! En dan komt het aftimmeren, de kleine stukjes, de moeilijke hoekjes en gaatjes - wat natuurlijk véél meer tijd in beslag neemt - en dan willen we nog altijd snel, snel... 
Op de bovenverdieping zit het hele plafond erin (met ruimte voor luik), plus een schuine dak-kant is afgetimmerd met gipsplaat, de andere kant nemen we zelf onder handen. Dat is een enorme klus waar we met zijn tweeën zeker een halve winter mee bezig geweest waren. DANK!! En dan de mooie lichte deuren in de woonkamer, het ton-plafond-gat gedicht (en tegelijk nog even het hele halletje gewit!), de sauna gelakt, een vergane houten borderrand (jawel, 30 meter) geruimd, het toilet-tegelwandje is blauw gemaakt, er zijn kozijnen geschilderd, 3 paar luiken geheel op maat gemaakt en geschilderd, borders en een wilg gefatsoeneerd, dakramen gepoetst en last but not least; samen met Hanne hebben we óók iedereen verzorgd, koffie, thee, lekkere maaltijden, een schone WC, en.... met de vijf in de klok, de wijn op tafel. Het is zo lekker drinken met elkaar na gedane arbeid!
Ton en ik zijn heel blij met alle gedane klussen in en rond huis en hebben een beetje last van de stilte en leegte hier nu.
We denken er dus over ook maar een najaars-klus-en genietweek te organiseren.

we hebben - vanwege het weer - binnen
méér kunnen afstrepen dan buiten, tsja...

Productielijn: luiken

Schoon én weer beschermd tegen wind en weer...

Project voor volgende klusweek: borderrand maken
Het donkerrode wandje is vervangen door lichtblauw,
brengt ook weer licht!
Dit schilderproject had heel wat voeten in de aarde,
we gebruikten per ongeluk verf op water én
oliebasis door elkaar. De schade bleek beperkt...
In onze chambrette is de boiler nu omtimmerd,
en daarmee toch een beetje een volwaardige kamer
geworden, zij het mét gordijnen als wand


Geen opmerkingen:

Een reactie posten