dinsdag 24 februari 2015

Waldorfsoep!

Ik zit lekker in de kookmodus en ben allerlei nieuwe gerechten aan het uitproberen. Zo ook het volgende soeprecept wat ik uit een oud tijdschrift opgedoken heb...
Het is gezond, makkelijk te maken in korte tijd, niet duur.
De waldorfsalade is bij iedereen wel redelijk bekend, nu is er van dezelfde ingrediënten (behalve dan de mayo) een wintersoep gemaakt. Vullend, maar niet zwaar!

Nodig (8 personen, als maaltijdsoep 4)

1 selderijknol (ongeveer een kilo)
2 friszure appels (bv groene Granny Smith)
25 gr boter
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel mosterd
1-1,5 liter groentebouillon (welke dikte je lekker vindt)
zout en peper
200 ml crème fraîche
100 gr walnoten, grofgehakt, iets geroosterd.
2 eetl gehakte peterselie

Bereidingswijze
Schil de selderijknol en snijd hem in kleine stukjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de gesnipperde ui hierin glazig. Voeg de selderij, twee van de drie appels in stukjes, de mosterd en de bouillon toe. Kook alles 15 minuten of tot de selderijblokjes zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat mosterd. Roer de helft van de crème fraîche erdoor. Snijd de laatste (gewassen, niet geschilde) appel in kleine blokjes en meng met de grofgehakte walnoten en peterselie.
Garneer elke kom of bord met een dotje crème fraîche en het appel-walnotenmengsel. Winters maar toch fijntjes...
Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten