Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

dinsdag 19 augustus 2014

Schilderweek Karin Touw

De laatste schilderweek van dit jaar alweer... Elf enthousiaste vrouwen volgen onder leiding van Karin Touw uit Ridderkerk deze week en met elkaar vormen zij een ontzettend gezellige groep, al vanaf het moment van aankomst.
Ik voel me na een aantal weken vrij heel ontspannen en ben allemaal nieuwe recepten aan het uitproberen en geniet volop van het in de keuken zijn - met hulp van Marja - en van het koken. Gisteren zijn zij begonnen met het thema Zomer en er zijn al zeer kleurrijke resultaten te bewonderen. Vandaag zijn ze aan de gang gegaan met het scheuren van cirkels van papier die zij op het schilderdoek plakken en daar overheen met o.a. paletmes gaan werken. Dan is het zó boeiend en leuk om de variatie in al die werken te zien. Hieronder een impressie:
Na anderhalve dag schilderen zijn ze nu naar het nabijgelegen kunstenaarsdorp La Perrière om mooie details te schetsen, zoals antieke deurknoppen, begroeide muurtjes, verveloze luiken, etc. Daarna een bezoek aan de salon du thé om de zelfgebakken taartjes daar te gaan proeven, hmm, niet verkeerd! Het weer is beter dan we hadden verwacht, toch elke dag veel zonnige uren om buiten te schilderen en op het terras te zitten en te eten. De temperatuur blijft echter wat achter, schommelt zo rond de 20 graden, maar beleeft dieptepunten in de avonden. Dan maar vuur maken... (en muziek!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten