Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 20 april 2014

Choucroute de la mer

Een heerlijk zuurkoolrecept voor in het voorjaar. Ik heb het tijdens de klus - en genietweek voor het eerst gemaakt en iedereen vond het meer dan zalig. Ik zou het niet direct bedenken, vis met zuurkool, maar het is echt een aanrader! Door de beurre- blancsaus wordt de zuurkool zijdezacht.
Hieronder het recept voor als je het maken wilt...Choucroute de la mer (4 personen)Nodig: 600 gr zuurkool
           750 gr kabeljauw - en zalmfilet
           fijngesnipperd uitje
           600 gr aardappelen
           stukje roomboter
           40 ml wijn
             wat fijngeknipte verse peterselie
           dunne plakjes citroen
           eventueel stokbrood

Saus:   halve liter witte wijn
           laurierblad en enkele peperkorrels
           fijngesnipperd uitje

           250 ml slagroom
           200 gr roomboter (in stukjes, gekoeld)

Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en doe de rauwe zuurkool erin. Voeg de witte wijn toe en laat zacht een half uurtje smoren. Haal de vis uit de koelkast, snijd in grote stukken, zout en peper erop en laat verder op kamertemperatuur komen. Schil de aardappels en zet ze op met wat water en zout. Maak ondertussen de beurre-blancsaus: Zet de halve liter witte wijn met de fijngesnipperde ui, laurierblad en peperkorrels op een hoog vuur en laat tot de helft inkoken.  Hierna zeven en de ingekookte wijn vermengen met de slagroom (dat is nu half om half). Dit opnieuw verwarmen en dan beetje bij beetje en kloppend de koude stukjes boter toevoegen. Hou de zuurkool ondertussen in de gaten dat hij niet aanbrandt, eventueel wijn toevoegen. na half uur afgieten. De stukken vis kort in boter bakken.
Als de aardappels gekookt zijn (beetgaar), afgieten. Op grote (verwarmde) schaal de zuurkool leggen met de gekookte aardappels eromheen en de stukken vis op de zuurkool.  De saus daarna over alles heenvleien. Garneren met verse peterselie en dunne plakjes citroen. Ook lekker met stukje stokbrood erbij!
Bon appétit!1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen