Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 29 september 2013

Warme herfstdag


Wat een heerlijke warme dag nog eind september! Dat is genieten, vonden Foppe en Jules ook tijdens onze middagwandeling in de buurt. Jules loopt altijd mee met het uitlaten van Foppe en tot op zekere hoogte met wandelingen, maar dit keert zelfs de volle 4 km rondom ons huis! Gezellig. Hij loopt achter ons aan, af en toe luid miauwend ("kan jullie niet bijhouden, ik ruik van alles hier..."), dat dan weer wel.
Foppe loopt kwartier te maken ruim vóór ons en joeg de vier prachtige paarden in de wei enigszins de stuipen op het lijf, dacht ik. Later bleek het een soort spel, hij nam een aanloop en stoof op hun af tot nét voor het hek. De paarden op hun beurt stoven weg, kwamen weer terug en briesden nét aan de andere kant van het hek heel hard naar hem. Dan begon het spel opnieuw, grappig. Na een warme week en een natte zaterdag was de kans groot paddestoelen te vinden dus trokken we erop uit met mand en mes om cèpes te zoeken (eekhoorntjesbrood), maar zagen er helaas geen eentje. Wel andere mooie herfstzaken... eikels in alle kleuren, veel zwammen, bessen, najaarsbloemen. 
Ook nog een volle bramenstruik, die Ton later is gaan leegplukken en waarvan ik bramensap heb gemaakt. 
Na de voorbereiding van én het uitgebreide hier thuis gisteravond met burgemeester en loco - en partners, met een keur van wijnen,  zaten we er vandaag een beetje brak bij... De hele avond Frans verstaan en spreken gaat me nog steeds niet in de koude kleren zitten! Misschien een beetje teveel gevraagd van mezelf, zo'n diner en dan alles ook nog willen volgen en kunnen meedoen... Enfin, het was erg sympa et chaleureux en ik heb weer een stevig inburgermomentje achter de rug. En... meteen afgesproken dat ik volgend jaar zomer ga exposeren in de galerie van ons dorp. Dat moet er toch eens van komen.


Dit is een prachtige input voor een abstract
schilderij (boomschors)

Kaardebollen, waar vroeger de geschoren wol mee
 'gekamd' werd (kaarden) om de wol te kunnen spinnen


  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten