Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

dinsdag 6 maart 2012

Salle de bains

Dit jaar is onze voorjaarsklus de badkamer en toilet beneden een upgrade geven. Nieuwe tegels op de beide vloeren - vanwege scheuren in de oude én een erg lelijke kleur- en een toilet erbij maken in de badkamer zodat we de luxe van twee toiletten beneden hebben, met het oog op het ontvangen van groepen.
Vandaag zijn we na alle voorbereidingen daarmee écht begonnen. Alles is scheef in dit oude huis, dus leg daar maar eens tegels in...Welke rechte (zicht)lijn ga je aanhouden? Met zijn tweeën de klus doen betekent veel ideeën en mogelijkheden en dus ook veel overleg (en veel koffie ;-) Maar na een grondige schoonmaak en ontvetten van de huidige vloer hebben we lijm aangemaakt en zijn op de door ons uitgezette lijnen gaan tegelen. We hebben de taken als volgt verdeeld: ik tegel en mijn partner slijpt ze op maat, perfect! In je eentje zo'n klus lijkt me ondoenlijk, nét als je ze op maat hebt is je lijm weer te droog etc.
Ik vond het karwei leuk maar wel ontzettend zwaar. Zo makkelijk als ik het idee opper van een andere vloer, zoveel méér energie en tijd kost de echte uitwerking. Een gevleugelde uitspraak van mijn partner is dan ook: jij verzint ze waar ik bijsta...
Goed dus om dat op deze manier weer eens te beseffen en mijn ideetjes maar eens wat vaker voor me te houden! Afijn, nu zit ik helemaal vies en uitgeteld en met spierpijn bij de kachel en ben te moe om te gaan douchen...maar het is wel ontzettend opgeknapt. De volgende stap is tegelvloer laten drogen, dan de plinten tegelen, nog voegen en de spullen terugzetten... wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

  1. Natuurlijk de koffie!! :)
    Mooie tegel hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik wilde ook al iets over de koffie zeggen!
    Maar het wordt inderdaad wel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen