Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 31 maart 2012

Muis in de muur...

Een aantal weken geleden hebben we de muur gerepareerd rondom de nieuwe trap in de gîte. Dat hebben we met chaux gedaan... een stucprodukt wat hier veel gebruikt wordt in oude huizen: 1/3 kalk, 2/3 zand en water tot het smeuïg genoeg is om te verwerken. Kennelijk heeft er in de berg zand (uit de schuur) waarvan we geschept hebben voor de chaux een muis gezeten... Hoezo? Bij het drogen van de muur en het bijschuren van de randen vandaag vond ik allerlei gaatjes met donkergrijze pluizen erin...? Ik trok er eens aan (wah), hier en daar kwamen taaie stukjes mee...bweh.
Die muis is dus in stukken ingemetseld door ons, bizar! Arme muis ook! Dat leert ons dat we het zand de volgende keer moeten zeven...

Opgedroogd pas zichtbaar...van zeer dichtbij


Uitgekrabt en opnieuw gevuld met snelplamuur

Alles weer geschilderd, een hele zaterdagklus!
Gisteren vond ik op het gras in de tuin overigens een onthoofde, nog warme rat. Ik zie hier nooit een rat, dus die is blijkbaar bij een roofvogel uit de bek gevallen. Zijn buik bewoog nog ... ik heb mijn boerderij-portie deze week wel weer gehad!

1 opmerking:

  1. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
    vakantiehuis dordogne

    BeantwoordenVerwijderen