Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 30 juli 2016

Abrikozenjam maken met de kleintjes!

Onze kleinkinderen zijn hier voor een lange logeerpartij! Superleuk natuurlijk en we doen allemaal kleine, gezellige dingen. Het is mooi weer, dus elke dag in het (voor hun opgezette) grote zwembad, zowieso, maar we zijn ook veel samen in de groentetuin. Framboosjes plukken, peultjes, een kropje sla...
We kijken hoe snel de courgettebloemen een slurfje krijgen en er courgettes aan gaan groeien. We geven 's avonds alle planten water, ieder met een eigen slang, want we hebben er drie! Elkaar natspuiten hoort daar soms ook bij, alhoewel deze oma daar niet zo erg van houdt. 
Afgelopen donderdag hebben we op de markt een kistje jam-abrikozen gekocht (Bergerons, die zijn het lekkerst) en zijn daar 's middags jam van gaan maken. Abrikozen wassen, pit eruit halen, koken met suiker, jampotten schoonkoken en daarna vullen. Het is de lievelingsjam van mij en mijn kleinzoon, dus 25 potten jam, die gaan er wel in! Natuurlijk ook kleine potjes voor de tantes en juffen afgevuld en voor de andere oma's en opa's, en grote potten voor thuis!
's Avonds hebben we nog samen eigen etiketten gemaakt en die er met melk opgeplakt. Klaar is Kees! Smullen maar. Een drukke dag, volgens de kinderen!
1 opmerking: