Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

vrijdag 26 augustus 2016

Loooooommm...

De zoveelste dag op een rij dik boven de dertig graden... weet niet eens goed meer wanneer dit begon als gevolg van een soort van 'warmte-geheugenverlies'. Voor mijn gevoel al lange tijd. Des te blijer zijn we met ons ruime opzet-zwembad! In eerste instantie aangeschaft omdat de kleinkinderen kwamen logeren, maar al die weken erna liggen wij er dus zelf dagelijks in. Met deze hoge temperaturen een uitkomst om me een beetje fris te blijven voelen en nog ergens toe te komen.  
Met dit weer staan we vroeg op om toch eerst nog wat te klussen, want al die nieuwe ramen brengen veel schilderwerk met zich mee. Na midi wordt het echt te warm. Dus ons motto is 's morgens peindre/laquer, 's middags piscine. En ijsjes natuurlijk, zelfs voor Foppe! Ik las gisteren dat dit hete weer lastig is voor honden omdat zij enkel kunnen transpireren via hun voetzolen en tong. Ze gaven de tip om hondekoekjes in te vriezen in een muffinblik (en die bakjes dus eerst af te vullen met water). De hond ziet het koekje in het ijs (ruikt het waarschijnlijk ook), gaat likken totdat hij erbij komt, koelt ondertussen zijn tong en koelt daarmee zelf ook af. Listig!
Zo gezegd, zo gedaan. Lang niet íeder idee van Pinterest werkt, maar dit wel! Gisteren waren hier nog twee andere honden en die knabbelden ook enthousiast eraan. Een volgend honden-idee was een zwembadje met een klein laagje water erin om met zijn voeten in te kunnen staan. Ton heeft zo'n blauwe schelp gevuld maar hoe ik Foppe ook uitnodigde met de bal erin en hem er zelfs een beetje introk met zijn voorpoten, dit vond hij een buitengewoon STOM idee. Hij liep luid snuivend van me weg...
Vandaag  heeft Ton ons zwembad leeg laten lopen (hitte zorgt snel voor alg, ondanks de toegevoegde zouten) en weer schoon gevuld vanuit onze eigen bron, dus daar gaan we zo weer lekker in dobberen! Zo'n dagelijks plonsje op eigen terrein maakt ons wel enthousiast voor een echt zwembad!
Wie weet?


2 opmerkingen:

  1. Hier ook zeer loooooooom weer, Beetje lastig met een klas kinderen! Vandaag de dag afgesloten met een waterfeest.Nu languit op de bank met een blower in de buurt. Helaas geen zwembad in de tuin!
    Groetjes,Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groot zwembad zeg, dat vullen heeft wel even geduurd, gok ik zo. Wij hebben van de week een stalen wand zwembad gekocht en gaan die volgende week inbouwen. Je zegt trouwens dat je algen krijgt ondanks de zouten. Heb je dan een zout elektrolyse systeem?

    BeantwoordenVerwijderen