Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 15 mei 2016

à la Pentecôte...

Wat is mijn Pinksteren goed begonnen! Wakker worden en alleen maar een blauwe lucht zien door het dakraam boven ons... dat is minstens een week geleden! Terwijl Ton naar Parijs rijdt om schilderdeelnemers op te halen van de trein heb ik een volle dag voor mij om alleen maar te koken en een paar baquettes te halen bij de bakker. Ongekend voor mij op een dag dat een groep arriveert, maar grondig voorbereid gisteren! Bij de boulangerie/épicerie staat een oudere vrouw zorgvuldig enkele grote aardappels uit te zoeken voor de - natuurlijk - verse frites voor haar kleinkinderen vanmiddag bij het Pinker repas. Dat duurt wel even, want het hele menu wordt ook nog doorgesproken met de winkeljuffrouw... Ach, gratis Franse les denk ik altijd maar. Op de terugweg met de geur van verse baguettes in de auto, langs de kalfjes in de wei, overal zon door de bomen.... Inderdaad, ik voel me als Godin in Frankrijk!
Thuis lekker muziek aan en eerst een cappuccino. Adèle zingt nu keihard door mijn keuken en ik begin aan het appelschillen voor de twee grote Tarte Tatins.
Ik voel me héérlijk, hemels bijna. Alsof de Heilige Geest ook een klein beetje is neergedaald in mij, want dat is toch waar Pinksteren over gaat, nietwaar? Hoe een fijn en rijk gevoel is het om alle tijd te hebben om te kokkerellen? 
Nu even opletten Elly, dat je in je euforie geen nootmuskaat in de taarten doet in plaats van canelle.
Tussendoor nog even plaatjes schieten voor mijn blog... En ja, daar gaat het bijna mis. Ahum, lekkere donkere appels voor de Tarte Tatin, dus nu over naar plan B, Calvados erbij en afblussen.
Vanmiddag het verschil maar eens proeven, misschien is dit juist wel lekkerder.
Oven aan, het dakje erop van bladerdeeg, inprikken en bakken maar!
Op naar de crème brulée's maken...
Ik geniet en ik hoop jullie ook, deze Pinksterdagen!


2 opmerkingen: