Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zondag 7 februari 2016

Voorjaarsronde!

Ik kreeg van verschillende lezers al terug waarom het toch zo stil bleef op mijn blog...
Reden: drukte! 
Eerst mijn vader geholpen te verhuizen naar het verzorgingshuis en daarna was ons eigen huis aan de beurt voor hoognodige wit-rondes!
Sinds we onze gîte zichtbaar voor verhuur gemaakt hebben op www.gites.nl lopen de boekingen tot onze verrassing snel binnen. Daar zijn we erg blij mee én het geeft een beetje tempo om hem op een aantal punten te verbeteren. Lees: charmanter en comfortabeler te maken.
Het begon met de plafondbalken. Daarvan waren er een paar slecht geschilderd, al een jaar een doorn in mijn oog. Toen ik die aan het schilderen was, zag ik dat ik de plafonds ertussen óók nodig moest witten. Eenmaal gewit, doemden  de zachtgele wanden plots op als vies geel... en de wanden lopen door tot in het trappenhuis en... je kunt het wel invullen. Bij de slaapkamerdeur boven hield ik halt. Wie herkent dit niet?
Trots op het resultaat, meer lichtheid én orde (geen overdaad aan verschillende kleuren en een beter kleurenpalet) maar nu viel me de wat kale tafel op, overigens ook de geheel verschillende stijl van tafel en stoelen.
Je begrijpt, ik zak steeds dieper deze klus in, die begon bij slechts wat balken schilderen en nu lijkt te ontaarden in een gehele renovatie... maar leuk is het! De rommelmarktmeubeltjes zijn eenvoudig, dus hen een ander kleurtje geven is zo gepiept. Dat prikkelt mijn creativiteit en vind ik zo leuk om te doen. 
De artrose in mijn handen vormt deze dagen wel een geduchte tegenspeler, maar daar zijn planning & pillen voor, het moet nu even gebeuren!
De avant- en aprèsfoto's reserveer ik voor later, maar nu alvast een impressie van het werk.

Jaren terug al van de straat geplukt in NL, nu van zolder
gehaald en oudblauw geschilderd
(met rieten zitting die er nu even uit is)


Die stukjes tussen de balken schildert heerlijk,
lekker overzichtelijk!
Het was wel een circus van ladders,
trappen en planken om overal bij te kunnen.

Kastje komt beter uit dan op een gele
achtergrond

Bureautafel wordt nu eettafel,
poten zelfde oudblauw geschilderd als de stoelen...


Brocante-schrijftafeltje vond 
hier weer een plekje

Snoeren wegwerken is nog een punt van 
 zorg maarr... afdeling van Ton!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten