Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

vrijdag 5 december 2014

Saint Nicolas

Deze dag begon al sinterklaasachtig... Ik was aan het rommelen op zolder en vond een doos met nog ingepakt servies. Beneden uitpakken geblazen en verrast worden door alle mooie dingen die ik nog had. Grappig! 


Jut zit er gezellig bij!

De Fransen kennen dit feest niet, dus ook de marsepein-kruidnoten-speculaas-traditie gaat hier aan me voorbij, als ik het niet zelf zou maken. Mister Kitschen-aid stond al weer een paar dagen te lonken naar me, toe nou... toe nou.
De speculaaskruiden waren reeds in Holland ingeslagen, en ach, die zijn ook nog wel zelf te maken.
Dit weekend hebben we brocante-rommelmarkt in ons eigen dorp waar ik assisteer bij het klaarzetten en de verkoop (vandaar het gerommel op zolder). Ik had bedacht dat ik mijn dorpsgenoten wel kon verrassen op kruidnootjes en speculaas. Dus de weeshuisknop kon aan bij mij en bakken maar! Nee, zonder gekheid, ik neem een bescheiden schaal mee, het zijn toch geen snoepers.


                    Fijne avond en veel plezier vanavond voor iedereen die het viert!


2 opmerkingen:

  1. Het water loopt me in de mond. Geloof me, letterlijk!

    Hier in Noord-Frankrijk hebben ze Saint Nicolas vroeger wel gevierd.
    kijk maar eens op deze wikipedia link http://fr.wikipedia.org/wiki/Saint-Nicolas_(f%C3%AAte) Ik heb hier een aantal oudere vrienden die zich kunnen herinneren dat ze een sinasappel kregen of een kruidkoek sinterklaaspop. En in ons stadje kwam de sint tot voor kort op/met zijn ezel naar de stad en gaf de kinderen snoepgoed. Natuurlijk wel op 6 december, de echte naamdag van deze sint.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oja, Liesbeth, tu as raison! Ton staat in de traditie van stoeltje zetten, dus cadeautjes 's morgens op 6 december, en ik in de traditie van pakjesavond op de vijfde... Vandaar! Groet en liefs

    BeantwoordenVerwijderen