Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

maandag 1 juli 2013

Lwah c'est mwah....

Zondag is mijn vader gearriveerd en bracht als verrassing... een wilde gans mee (L'oie), geslacht en wel. Vandaag was mijn feestje dus die klaar te maken. Nog nooit gedaan, dus het recept opgezocht in de bijbel van Julia Child: The art of French cooking.
Erg bewerkelijk. Doordat de gans zo'n dikke laag vet onder zijn huid heeft, moet je hem 2,5 uur lang elk kwartier bedruipen met kokend water, terwijl hij staat te garen in de oven, zodat dat vet langzaam kan smelten. Ik heb eerst een vulling gemaakt van pruimen, die even gekookt in wijn en port, en van leverpastei, geweekt brood, ui en tijm. Hier de gans mee gevuld, hem dichtgenaaid (ja, werkelijk! Met een kromme naald, had ik zeer gemengde gevoelens bij) en vervolgens gebraden omringd door groenten.
We waren allemaal vol verwachting maar het bleek een taaie rakker te zijn.
De lever van de ganzen (foie gras) mag dan superheerlijk zijn, maar het vlees van dit exemplaar was helaas erg droog, vandaar mijn mwah... 
Enfin, het was voor mij ook de eerste keer, dus wellicht lukt een volgende keer beter... Het was in ieder geval heerlijk om buiten te eten, met sla uit eigen tuin.
Bijgaand een impressie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten