Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 17 november 2012

Het paard van Sinterklaas?

De verrassing van vandaag was dat er vanochtend plotseling een schimmel voor ons keukenraam stond...
Aangezien deze dag in het teken van de aankomst van Sinterklaas in Nederland stond (deze oma was zich daar terdege van bewust!), vond ik het een grappige surprise!
In de afgelopen anderhalf jaar hebben er geen paarden meer in de wei om ons heen gestaan. We hebben ze echt gemist. Maar om de hele waarheid te zeggen: de vliegen die ze in de zomer met zich meebrachten niet...
Kennelijk vindt de paardeboer dat de velden om ons heen weer van goede kwaliteit zijn en nu zijn ze dus allemaal weer terug, 15 paarden!
Ze stonden mooi bij elkaar in de mist vandaag...sprookjesachtig. Nu begrijpen we opeens ook waarom de boer de hooibalen daar liet staan. Er groeide alweer gras bovenop die balen!


Wij zijn er dus blij mee maar voor Foppe is het een belangrijke verandering in het bewaken van ons erf. Opeens weer geschuifel, gehinnik, draven, allemaal andere geluiden (die wij nauwelijks horen binnen) die de komende dagen weer een plek moeten krijgen bij hem. Niks mis met een alerte hond, dat is zijn taak! 


Niks geen Sinterklaasgewoonten hier... De letter voor bij de thee hebben we uit Nederland meegebracht. Wel volop chocolade voor Kerstmis in de winkels, maar er lopen geen twee feesten door elkaar, dat is wel zo rustig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten