Als je een e-mail wilt krijgen als ik een bericht heb gepost...

zaterdag 27 oktober 2012

Terugblik Herfstkookweek

'Flavor comes from the heart. Preparing food is training for the spirit, and taking care to make food as delicious and beautiful arranged as possible, cultivates our esthetic sensitivity. There is no more splendid form of training. A meal reflects the gentle nature and warm heart of the cook! 

(Soei Yaneda, Japan)

Na drukke weken elders ben ik eindelijk in staat een weergave van de superleuke en gezellige herfstkookweek te geven. We hebben deze week de Franse keuken veel eer aangedaan! Dat vinden we niet alleen zelf maar ook door onze franse vrienden - die één avond onze gasten waren - werd de volledige keukenbrigade uitgebreid gecomplimenteerd!! Volgens hen konden we wedijveren met zeer goede Parijse restaurants. Dat hebben we maar blikkend en blozend in ontvangst genomen... en het was inderdaad ook allemaal erg lekker.
Maar het belangrijkste is dat we samen erg genoten hebben om in de keuken zo bezig te zijn, onze kennis en vaardigheden te delen en ook weer samen van het resultaat te genieten. Het was een week vol hartelijkheid, fijne gesprekken aan tafel, veel lol in de auto op weg naar de excursies en dus ook weer jammer om afscheid van elkaar te nemen. De auto's volgeladen met lekkere franse eetwaren en goede wijnen gingen vrijdag op weg naar Nederland...dag lieve cursisten, bedankt voor de fijne week!'De keukenbrigade!


Hoe een goed brood te bakken?
Eentje mét en zonder kruiden...

Excursie naar de Livarotkaasfabriek in Livarot...


Druk met de voorbereidingen van
de kastanjesoep met roquefort

Nog vóór hij in de zoutkorst ging...

Paddestoelen roken alvorens er een
romige soep van te maken

De zalm die we uit de zoutkorst 'pellen'...
Het eindresultaat:zalige zalm met champagne-dragonsaus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten