De zes vrouwen van de kookclub 'Het Damesdiner' zijn hier vanochtend na vier verrukkelijke dagen helaas weer vertrokken. Verrukkelijk in de zin van samen op een relaxte manier heerlijke en bijzondere gerechten klaarmaken, in de zin van gezelligheid, van het samen genieten van alle dagen prachtig zomerweer en van de afwisseling... fijne gesprekken aan tafel en ook gillen van het lachen.
Want deze keer draaide het niet alleen om koken, maar hebben we ook een hele mooie tuin bezocht (La Mansonière), een Cidrerie, buiten de deur geluncht en een ochtend op de markt in Nogent le Rotrou doorgebracht. Kijkend, shoppend en genietend op een terras.
Hoogtepunten waren dagelijks natuurlijk óók de gezamenlijke maaltijden, buiten in de tuin, waar Ton ons fêteerde op een assortiment aan wijnen (zie vorige blog). Ondanks dat ik dit kookweekend begeleidde, voelde het op zulke momenten ook voor mij als vakantie!
Boeiend om dat alles bij elkaar te proeven en iedereen vond het erg lékker!
En na dit feestje even terug naar af en balansdagen houden, tsja...
Blij met de fantastisch gelukte Paris-Brest (soezenring met vulling van mokka-parfait) |
Laatste avond, plat de résistance: huisgerookte zalm en strudel van courgette |
Veel werk maar héérlijk: verfijnde amuse van biet met room, dille, sesamstengel |
keukenbrigade 3-7 juni 2015 |
Druk met voorbereiden diner... |
een allemachtig lekker taartje als dessert: een amandel-(verse)kersen-clafoutis |
kaas-wijn-avontuur... |
Aankomst met cider en Tarte Tatin |
La Mansonière in St Ceneri le Gerei |
Choucroûte de la mer... zuurkoolschotel met vis |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten