woensdag 15 oktober 2014

Ingewijd!

Om de keukenmachine op waardige wijze in te wijden heeft mijn dochter naar een recept gezocht met zoveel mogelijk bewerkingen... De site van 24kitchen bracht ons natuurlijk de nodige inspiratie. Het werd een Mango Bombe en de keukenmachine is hard aan de tand gevoeld! (Niet naar het recept zoeken op hun site, want het is onze eigen versie geworden) Te beginnen met een bodem van Harde wenerdeeg, daarin een vulling van frangipan (soort amandelspijs). Daarop een bombedeeg van Joconde, dat is amandelbiscuitdeeg. De bombe hebben we gevuld met verse mango en de aller-allerlaatste framboosjes uit eigen tuin. Het geheel is afgemaakt met Italiaans schuim. Dat is een veerkrachtig schuim omdat er suikersiroop van 121 graden ingaat, i.p.v. gewone droge suiker. Als laatste werd de gigantisch hoge taart opgemetseld met het schuim en gebrûleerd. Tadada! Ik durf niet op te schrijven hoeveel vet, suiker en eieren in deze taart gaan, want dat is zo'n dodelijke hoeveelheid, dat je niet eens verder zou willen lezen. Zo'n taart maak je dus maar één keer in je leven. Waarom? Voor de lol, omdat het herfstvakantie is en last but not least, ter inwijding... De taart was rond lunchtijd klaar en hebben we maar als zodanig geserveerd. Hij zag er zeer feestelijk uit, was overweldigend lekker door de combinatie van al die verschillende structuren, knapperig, schuimig, zacht fruit, korrelig spijs, hmmm. Hieronder de foto-impressie. 

We beginnen hier met het eindresultaat...

en hier dus met het echte begin van het harde wenerdeeg,
bloem, boter, eieren en suiker mengen
(Kitchenaid mocht nog niet meedoen)

Amandelspijs maken

Jocondebeslag
(amandelbiscuit)

Er was wat deeg over, dus tussendoor even koekjes
bakken met de kleinkinders
Amandelspijs in harde wenerdeeg bakken


De bombeschaal bekleden met het afgekoelde
jocondedeeg
Deze vullen met de mango
En de bol voorzichtig omgekeerd op de taart zetten
Het Italiaanse schuim,
zo stijf dat je de kom ondersteboven kunt houden!

De bombe dichtmetselen met het schuim
(Alexander kijkt gefascineerd toe)

Puntjes trekken met het paletmes en daarna het
branden/brûleren van het schuim


Lunch met Mango Bombe!
(Rudolf van 24Kitchen zou zeggen: ach, het zijn sociale calorieën!)


2 opmerkingen:

  1. Het water loopt mij in den mond!!!! Ik krijg zin om op z'n minst de spatel af te likken.

    BeantwoordenVerwijderen